sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Parikuva


Tämä on yksi niistä tilaustöistä, joiden oli määrä valmistua jouluksi. Kiireestä huolimatta onnistuin saamaan tämän ajallaan tehtyä.

Sitä jotenkin ajattelisi, että parikuvan tekeminen ei niin kauheasti eroaisi yksittäisistä potreteista, mutta sain kyllä huomata, että tässä on haasteita yllättävän paljon.  Suurin hankaluus on siinä, että saa molemmat  kasvot onnistumaan piirrokseen yhtä aikaa. On todella ärsyttävää, kun on kuluttanut ensimmäisten kasvojen piirtämiseen 6-8 tuntia ja sitten huomaa piirtäessään toisia kasvoja, että ne ovat ihan päin mäntyä.

Alun perin piirros oli tarkoitus tehdä A4 kokoiselle paperille, mutta kohtalaisen pitkän tuskailun jälkeen huomasin, että se on lähes mahdoton tehtävä - paperi on vain yksinkertaisesti liian pieni. Lopullinen työ on toteutettu A3 koossa.  

Piirroksesta tuli ihan kiva, vaikka kuvan mies onkin selvästi paremmin onnistunut.  Pahoittelen teoskuvan laatua. Huoneessani on tolkuttoman huono valo ja salamalla otettu kuva aiheuttaa lyijykynäjäljen kiiltämisen. Kyllä tuosta selvän saa ja ihan tyytyväinen olen kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti