lauantai 8. marraskuuta 2014

Vesiväriharjoituksia


Taiteen tekemisen perustekniikoista vesivärimaalaus on varmasti suurin heikkouteni. Tämä on harmi sinänsä, sillä taidekoulujen valintakokeissa maalataan lähes poikkeuksetta aina vesiväreillä. Täysin opittavissahan tuo tekniikka on, joten  ei muuta kuin suttaamaan.

Tässä kaksi ensimmäistä harjoitusta viime elokuulta. Nämä on tehty kirjastosta lainaamani harjoituskirjan ohjeiden mukaan, enkä ole siis keksinyt aiheita itse. En ole kuitenkaan tarpeeksi kärsivällinen, että jaksaisin alusta loppuun kopioida jotain ilman, että lisäisin sinne jotain omaa. Motivaatio pysyy selkeästi korkeammalla, kun voi itse kuvitella uusia osia kuvaan.

Ensimmäisessä harjoituksessa linnunpelätti ei kuulu alkuperäiseen ohjeistukseen. Toiseen harjoitukseen lisäsin kaksi kissaa, joista etummainen tosin näyttää enemmänkin lepakon ja Karvisen mutaatiolta kuin oikealta kissalta.

Kontrasti on molemmissa kuvissa ehkä pikkuisen liian suuri ja maalauksista puuttuu tietynlainen pehmeys. Muuten kuvat noudattavat kohtalaisen hyvin harjoituskirjan tehtäviä. Parannettavaa on kuitenkin vielä paljon.

6 kommenttia:

  1. Upeita ovat! Mutta jos niitä vinkkejä sai antaa, sinuna käyttäisin enemmän vettä etenkin tuon veden pinnan kanssa, loisi pikkuisen elävyyttä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vinkkejä saa ja pitää antaa! Täytyy uskaltaa ensi kerralla lisätä sitä vettä vähän enemmän :)

      Poista
  2. Todella nättejä maalauksia! Osaisimpa itekkin maalata noin hyvin :D
    Jos kiinnostaa niin käy tsekkaamassa blogini :) (kultasepänalaa ja piirrustuksia suurimmaksi osaksi, molempia suht tasapuolisesti):
    http://goldenartcorner.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. aww karvislepakko on söpöin ikinä <3 :DDD

    VastaaPoista