lauantai 24. lokakuuta 2015

Terveisiä uudesta koulusta



Mainitsinkin jo aikaisemmin, että muutan Ouluun ja olenkin jo pari viikkoa ehtinyt asua siellä. Siellä on siis kansanopiston taidekoulu, jossa minun olisi tarkoitus opiskella ensi toukokuuhun saakka. Kallistahan siellä on opiskella, mutta toivon tuon kyseisen koulun auttavan minua pääsemään haluamaani taidekouluun ensi syksynä.

Ensimmäisellä viikolla tein nämä kaksi työtä piirtäen öljypastelleilla mustalle ingrespaperille. Nämä ovat hyvin suuria kuvia (A1), joissa mallina on käytetty elävää mallia. Sain sekä risuja että ruusuja molemmista piirustuksista. Palautetta sain mittasuhdevirheistä ja valokohtien vääränlaisesta asettelusta, mutta väritys kuulemma onnistui molemmissa hyvin. Pitää ottaa huomioon, että näin suuressa mittakaavassa piirretyt kuvat ovat haasteellisempia kuin pienet. Öljypastelli on kömpelö työväline varsinkin näin kokemattomalle käyttäjälle, joten pienet yksityiskohdat voi unohtaa jo heti kättelyssä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ensimmäisiksi töikseni nämä ovat vähintäänkin riittävän hyviä ja suunta on ainostaan ylöspäin.

2 kommenttia:

  1. Vau. Näissä töissä katseen vangitsee muodot! Pidän erityisesti tuosta toisena olevasta kuvasta - se on upea!

    www.kuvatarina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu pidän itsekin tuosta toisesta enemmän kun siinä värimaailma ja kolmiulotteinen vaikutelma osuivat yksiin paremmin :)

      Poista