sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Rakkaus

Olen viimeiset viikot valintakurssin jälkeen pitänyt lähinnä taukoa taiteen puolesta, sillä sen tekeminen tuntuu tällä hetkellä jotenkin kovin väsyttävältä. Olen ainoastaan jaksanut vähän aloitella joitain tilaustöitä, mutta ne ovat kaikki vielä pahasti kesken. Postaan siis tähän kohtaan vielä yhden valintakurssilla tehdyn työn, vaikka sen analysoiminen epäonnistumisen jälkeen ei olekaan mitään kivointa puuhaa. Kuva on jälleen kurssin aikana kännykkäkameralla otettu, joten laatu on myös sen mukainen.


Tehtävänä oli tehdä kuva siitä mikä on kaunista. En halunnut kuvata mitään materiaalista, joten siirryin kauniiden asioiden pohtimisessa suoraan tunneperäisiin asioihin.  Ajatuspolkuni kulkivat mitä erikoisimpia reittejä, mutta jotenkin ne päätyivät tavalla tai toisella aina samaan asiaan - rakkauteen. Rakkautta on tietysti todella monenlaista, mutta halusin lähestyä tätä aihetta nimenomaan rakastavaisten kantilta. Sitten halusin rikkoa vähän ilmiselvää lähtökohtaa naisen ja miehen rakkaudesta ja kuvatakin samaa sukupuolta olevan parin.

Annoin työlle nimeksi yksinkertaisesti "Rakkaus". En siis liittänyt nimeen sanaa "lesbo" tai "vähemmistö" tai mitään muutakaan sellaista, sillä sukupuolella tai suuntautumisella ei tässä ole mitään merkitystä. Se on samaa rakkautta riippumatta siitä ketkä sen kokevat.

Elämme vielä toistaikseksi sellaisessa maailmassa, jossa kaikki eivät tunnu olevan täysin varmoja siitä, ovatko seksuaalivähemmistöt muiden kanssa saman arvoisia vai eivät. Homoa käytetään haukkumasanana ja vielä käydään kiivasta taistelua siitä, voidaanko seksuaalivähemmistöille antaa samoja oikeuksia kuin muille ihmisille. Heidät erotetaan ainoastaan seksuaalisen suuntautumisen vuoksi muista ja sana homo monesti leimaa koko ihmisen. Myös ne jotka väittävät hyväksyvänsä homouden, helposti lokeroivat homot eri kastiin kuin muut ja osin huomaamattaan kohtelevat heitä eriarvoisesti. 

Tämä kuva herättää vielä tässä kontekstissa hurjasti huomiota, jota sen ei kuuluisi saada. Kahden naisen rakkaus on tässä se silmiinpistävä asia. Koko ajan ollaan kuitenkin menossa hyväksyvämpään suuntaan ja joskus tulevaisuudessa tämä piirros ei saa katsojaa kiinnittämään huomiota lesbopariskuntaan vaan ainoastaan rakkauden aiheuttamaan lataukseen, joka kuvassa on. Harvemmat ihmettelevät silloin enää sen kummemmin ja se jos mikä on kaunista.

Kovasta kiireestä ja jo aikaisemmin mainitusta omasta hitaudestani johtuen piirtojälki on hyvin viimeistelemätön ja karkea. Olen jo blogissani monesti osoittanut, että saan lyijykynällä aikaan hyvää jälkeä, kunhan minulla on tarpeeksi aikaa. Tässä on niin paljon korjattavaa, mutta kuitenkin käytettävissä olevaan aikaan nähden olin tähän kuvaan tyytyväinen. Nyt kun tiedän sen saaneen surkeat pisteet, huomaan miten jokainen löytämäni virhe kolahtaa aika kovaa. Itsensä ruoskimisesta ei ole tällä hetkellä mitään hyötyä, joten on paras lopettaa ennen kuin aloitan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti