sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Selityksen makua

Tässä vahän lisää harjoituskuvia ja lienee sanomattakin selvää, että kehtasin postata vain parhaimmat. Nämä liittyvät siis etäopiskelukurssin ensimmäisen teemakokonaisuuden ensimmäiseen tehtävään.

Vihaan yli kaiken käsien ja jalkojen piirtämistä ja siksi aina pyrinkin jollain todella nokkelalla tavalla piilottamaan ne. Ja vaikka tiedän ampuvani itseäni jalkaan sillä tavalla niin teen niin joka tapauksessa. Far cry 3 pelistä tuttu Vaas sanoisi: "Did i ever tell you the definition of insanity? Insanity is doing the exact same fucking thing over and over again expecting shit to change." Ja sitten hän pudottaisi minut useita kymmeniä metrejä alapuolella virtaavaan jokeen käteni ja jalkani ollessa sidottuina valtavaan betonimöykkyyn. Mutta ei se haittaa, koska se nyt ei varsinaisesti liittynyt tähän mitenkään.
Kasvojen piirtämisessä olen jo mielestäni melko taitava ja sen osalta mahdollisuuteni valintakokeissa ovat uskoakseni hyvät. Kuitenkin siirryttäessä puoli- ja kokovartalokuviin minulla on selkeästi enemmän hankaluuksia. Minun on vielä vähän vaikea hahmottaa luiden ja lihasten vaikutusta kehon muotoihin ja sitä kautta varjostukseen. Osa piirtämistäni vartalon osista näyttää ryhdittömiltä ja spagettimaisilta - eli siis takaisin lukemaan ihmisen anatomiaa. Kankaan kuvaaminen sujuu jo vähän paremmin, vaikka piirtämäni vaatteet näyttävätkin edelleen kankeilta kuin ne olisi juuri otettu 30 asteen pakkasesta.

Lopputulos on kuitenkin tyydyttävä ottaen huomioon, miten vähän minulla oli aik... Ei kun odottakaas... Etätehtävien ohjeistuksessa lukee: " Älä anna itsellesi lupaa tehdä tehtäviä kiireessä, ja puolustaa huonoa jälkeä sillä." Oi en tietenkään. Taidan olla kiltisti ihan hiljaa tällä kertaa.

4 kommenttia:

  1. Vau, ihan mahtavia kuvia!! :--) Osaispa itekin piirtää, mutta kun ei... Aina välillä tulee sellainen olo, että ois kiva piirtää jotain, ja ottaakin jo paperit ja kynät esille, mutta jostain syystä paperille tulee aina jotain ei-niin-kaunista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Voin omasta kokemuksesta sanoa, että kun jaksaa tarpeeksi sinnikkäästi vääntää paperille kehnoja kuvia, niin kyllähän ne pikkuhiljaa siitä paremmaksi muuttuvat :D

      Poista