sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kehityskaari

Nyt on hyvä pitää vähän paussia öljyvärimaalauksista, vaikka neljä viimeisintä taulua onkin vielä esittelemättä. Tässä siis pieni kehityskaari kasvopiirroksista viimeisimpien kahden vuoden ajalta. Olen kylläkin piirtänyt huomattavasti useamman kuvan siinä ajassa, mutta näissä kehitys näkyy parhaiten. Tekniikka on jokaisessa kuvassa eri, joten ne eivät ole täysin vertailukelpoisia, mutta lähestulkoon kuitenkin. Ensimmäinen kuvista on tehty noin kaksi vuotta sitten, toinen noin vuosi sitten ja kolmas kaksi kuukautta sitten.




Olen aina kovaan ääneen ilmoittanut, että en osaa piirtää ihmisiä ollenkaan. Valehtelisin jos väittäisin edelleen niin. Kehitystä on tapahtunut niin paljon, että uskallan olla jopa vähän ylpeä itsestäni.

 Jotta olen kyennyt ymmärtämään kasvojen piirtämisen perusperiaatteen, minun on täytynyt "pilkkoa" kasvot ensin eri osa-alueisiin ja analysoida ja opiskella useita valokuvia. Harjoitusvihkoni ovat täynnä kymmeniä ja taas kymmeniä erilaisia silmiä, neniä, suita ja korvia - ja tietysti kilokaupalla turhautumista ja raivareita.

Nyt pystyn jo hahmottamaan kasvot kohtalaisen hyvin kokonaisuutena ja huomaan, että mikään ei ole mahdotonta, kunhan vain jaksaa uskoa itseensä ja harjoitella ahkerasti. Parantamisen varaa on kuitenkin vielä älyttömästi.

Jos on juuri aloittanut kasvokuvien piirtämisen, kannattaa tosiaan harjoitella ensin pienempiä osia ja siirtyä myöhemmin kokonaisuuksiin. Lisäksi kuvia analysoidessa voi niiden muuttamisesta tietokoneella mustavalkoiseksi olla hyötyä. Itselle helpompaa on myös piirtää aluksi pelkillä lyijykynillä, sillä silloin pysyy paketti hallussa paremmin. Youtubesta löytyy paljon hyviä opetusvideoita, joita kannattaa hyödyntää kirjojen lisäksi. Asiat  voi tietysti tehdä monella tapaa, joten puhun vain oman kokemukseni pohjalta.

2 kommenttia:

  1. Hyvin näkyy kehitys, uskoattoman upea tuo kolmas kuva! Todella realistinen, mutta hyvin puhutteleva työ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli taas tosi hyvä mieli sun kommentista, kiitos! :)

      Poista