perjantai 3. lokakuuta 2014

Lumivuoret

Tämä oli ensimmäinen varsinainen harjoitukseksi tehty maisemakuva taidekoulun valintakurssin jälkeen. Tein samana ajankohtana kolme muutakin maisemaharjoitusta öljyväripaperille, mutta tämä on ehkä kuitenkin niistä  parhaiten onnistunut. Maalasin ensimmäistä kertaa lumivuoria ja olen vähintäänkin tyytyväinen lopputulokseen. Kuva on pikkuisen utuinen ja epätarkka, mutta se toisaalta sopii tähän.

Ennen tätä maalausta minulle tuotti suuria vaikeuksia ymmärtää, miten vettä maalataan. Mietin minkä väristä vesi oikeastaan on, sillä sitä ei voi stereotyyppisesti aina värittää siniseksi.  Ymmärsin kyllä veden olevan ikään kuin peili, joka heijastaa sen yllä olevia värejä ja muotoja, mutta olin siitä huolimatta tehnyt sen aikaisemmin aina väärin. Tämän harjoituksen jälkeen, netistä löytyneiden videoiden avustuksella, jopa minä osaan maalata vettä - sen on siis oltava lapsellisen helppoa.

4 kommenttia:

  1. Hienoja maisemia! Iteltä ei juuri maisemien maalaminen luonnistu :D

    VastaaPoista
  2. Oot kyllä todella taitava! Vaikka en kuvataiteesta hirveästi ymmärrä, on silti pakko jäädä seuraamaan tätä... Ihan vain vaikka siksi, että saisi ihailla näitä kauniita maalauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kaikki ovat tervetulleita seuraamaan kuvataiteen ymmärryksellä tai ilman :)

      Poista