tiistai 9. elokuuta 2016

Tekniikan vaihtoa


Lähestulkoon kaikki maisemakuvat, jotka olen tähän mennessä tehnyt, on maalattu öljyväreillä. Tuo tekniikka on minulle ehdottomasti tutuin ja koen sen soveltuvan maalaustyyliini parhaiten. Kuitenkin uskon, että ajoittainen mukavuusalueelta irrottautuminen on virkistävä ja opettavainen tapahtuma. Näiden ajatusten pohjalta päätin vaihtaa öljyvärit akvarelleihin ja katsoa minkälainen lopputulos niiden kanssa syntyisi.

Akvarelleissa hankalinta varmasti on se, että maalausjälkeä on hyvin vaikea korjata, sillä edellinen väri näkyy sen päälle vedetyn kerroksen alta saaden helposti aikaan tukkoisen vaikutelman. Lisäksi maalattavan kuvan elementeistä pitäisi olla alusta alkaen aika selvillä, sillä radikaaleja mielen muutoksia on hyvin hankala toteuttaa enää työn loppuvaiheessa. 

Olen tottunut öljyväreillä maalatessa siihen, että huippuvalot voi lisätä työhön lopuksi, mutta akvarelleilla maalatessa ne pitäisi pitää hengissä jo kuvan alkumetreiltä saakka. Valkoisimmat alueet ovat paperin oma valkoinen, joten niiden päälle ei saa mennä maalaamaan mitään tai muuten niitä on lähes mahdotonta saada enää valkoisiksi.

Tällainen tästä tuli ja olen iloinen, että tuli maalattua. Mukavampi on tietysti maalailla öljyväreillä ja sitä tulen varmasti tekemään jatkossakin enemmän. Kannustan kuitenkin muitakin rohkeasti kokeilemaan itselleen vieraita tekniikoita ja ylittämään omia rajojaan. Siitä kun voi saada irti yllättävän paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti