sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Suulas tunturi



Tämä on neljäs kritiikkityöni, jossa meidän piti kahdesta sanoja sisältävästä lasipurkista ottaa sattumanvaraisesti kaksi sanaa. Näistä sanoista muodostui tehtävänannoksi sanapari, joka minun tapauksessani oli ”suulas tunturi”. Tekniikka oli luonnollisesti vapaa, joten päätin lopulta käyttää itselleni mieluisinta tekotapaa, öljyvärimaalausta.

Ensimmäiseksi minulle kuitenkin tuli kyseisestä sanaparista mieleen räppärin taiteilijanimi. En osaa sanoa miksi, mutta jostain syystä ensimmäinen visioni aiheesta oli tehdä video itsestäni maalaamassa jossain alikulkutunnelissa graffitteja räppi-biisin säestämänä. Tuosta ideasta piti tietysti luopua ihan jo lainsäädännöllisistä syistä. Kuitenkin suurin syy idean hylkäämiseen oli se, että mielikuvani tuosta videosta aiheuttivat minulle tarpeen kuristaa itseni kaulahuiviini.

Seuraava ajatukseni kritiikkityöstäni oli maalata omaan naamaani kasvomaaleilla tunturimaiseman, jossa tunturi olisi sijoitettuna suuni kohdalle ja sitten voisin kritiikkipäivänä esitellä työni lurittelemalla jonkun kivan kaskun koko koulun edessä. Tässä kohtaa aloin pohtia, että mahtaako se kaulahuiviin kuristautuminen olla tarpeeksi nopea keino. 

Ääni pääni sisällä käski rauhoittumaan ja lähestymään tätä tehtävää ihan terveellä järjellä. Se myös käski olemaan uskomatta siihen toiseen ääneen pääni sisällä, joka väitti ettei minulla ollut tervettä järkeä. Joka tapauksessa ajatuksiini alkoi muodostua maisema, jossa tunturin muodot vastasivat kasvojen sivuprofiilia. Lopullisesta työstä sen huomaa aika selvästi kun osaa katsoa, mutta kuvan kiertäminen yhden pykälän myötäpäivään voi helpottaa hahmottamista.

Palautteet tästä työstä olivat enimmäkseen positiiviset, mutta teknisyyden puolesta sain jonkin verran parantamisehdotuksia. Suurimmat virheet koskivat vettä, sillä en onnistunut saamaan siihen riittävästi pintavaikutelmaa. Kokonaisuudessa oli myös liikaa yksityiskohtia ja maalauksen etuala olisi voinut olla avarampi. Minun ei tietenkään tarvitse olla samaa mieltä kaikista mielipiteistä, mutta laitoin nämä ehdotukset kuitenkin korvan taakse.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti