sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Koskeljärvi

Tämä öljyvärimaalaus tuli valmiiksi eilen ja vaikka se ei aiheensa puolesta edusta omaa vahvuusaluettani, siitä tuli omasta mielestäni ihan kaunis. Tämä on tilaustyönä tehty ja minulle annettiin sitä varten mallikuvaksi valokuva, jota oli tarkoitus seurata. Kuitenkin halusin käyttää tässä työssä myös omaa mielikuvitustani ja sommittelun ja peruselementtien paikaalleen saattamisen jälkeen luovuin mallikuvasta kokonaan lisätäkseni oman näkemyseni maalaukseen. Osasyynä mallikuvasta luopumiseen oli myös se, että en osaa vielä maalata valokuvatarkasti ja oma jälki näyttää niin masentavan kehnolta valokuvan vieressä.

Uskalsin kokeilla uudestaan valonsäteiden maalaamista ja onneksi se onnistui tällä kertaa. Joku saattaakin muistaa edellisen yritykseni maalarinteippivalokeilojen kanssa postauksesta "Ei mennyt niinkuin strömsössä". Olin kahden vaiheilla uskallanko maalata valonsäteitä, sillä taulu näytti jo ennen niitä ihan kivalta ja mikäli munaisin, olisi monen tunnin työ jälleen vedetty viemäristä alas ja raivari valmis. 

Vinkkinä valonsäteiden maalaajille on, että käyttäkää täysin kuivaa ja puhdasta sivellintä maalin levittämisessä ja koittakaa jaksaa odottaa pohjamaalin täydellistä kuivumista. Ei myöskään kannata syödä samaan aikaan, uskokaa huviksenne.

2 kommenttia: